Analyse Meetup 9 november 2021

Begin 2021 hebben wij vanuit het Requirements Kenniscentrum (RKC) de ambitie uitgesproken om dit jaar weer iets te organiseren. Helaas hebben wij nagenoeg geen reactie ontvangen op onze oproep voor onderwerpen, suggesties of ideeën. Mede door deze beperkte respons hebben wij als bestuur nog eens goed nagedacht over onze eigen motivatie en zaken waar wij ‘energie van krijgen’.

 

Onze conclusie is dat ‘grote evenementen’ waar voornamelijk ‘kennis gehaald’ kan worden niet heel erg aansluit bij onze eigen motivatoren. Zelf zijn wij als vakspecialisten vooral op zoek naar ‘kennisdelen’ en ‘intervisie’ met vakgenoten. Om hier meer invulling aan te geven willen wij starten met kleinere meetings waar meer ruimte zal zijn voor interactie en intervisie.

 

Globaal denken we aan een opzet waarbij deelnemers kunnen kiezen om deel te nemen aan inhoudelijke discussies waarvan de conclusies plenair gedeeld zullen worden.

 

Als eerste ‘try out’ van dit concept organiseren we een ‘analyse meetup’ bij DiVetro in Driebergen op dinsdag 9 november 2021. Onderwerpen waar we momenteel over denken zijn:

• Wat is de rol van een analist in een PI planning (SAFe)?

• Wat is de huidige stand van zaken als het op documentatie aankomt?

• Wat maakt een goede Definition Of Ready (DOR) en / of Definition Of Done (DOD)?

• Hoe stuur je meer op ‘outcome’ in plaats van ‘output’?

• Hoe vermijd je de ‘hoe’ valkuil en blijf je bij de ‘wat’?

 

Als het meetup idee je aanspreekt en je samen met vakgenoten een leuke inhoudelijke discussie wilt voeren, dan nodigen we je graag uit om je in te schrijven. Het maakt niet uit of je al jaren in het vak zit of net bent begonnen. Nieuwe frisse ideeën zijn altijd welkom!

 

Schrijf je in voor deze meetup via onze eventBrite pagina.

 

Agenda:

 

17:45 – 18:30 Inloop en eten

18:30 – 18:45 Keuze onderwerp ronde 1 en ronde 2

18:45 – 19:15 Ronde 1

19:30 – 20:00 Ronde 2

20:15 – 20:30 Terugkoppeling