Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kennisavond 8 februari 2017 bij PGGM in Zeist

8 februari 2017 @ 17:30 - 22:00

Het requirements kenniscentrum organiseert op woensdag 8 februari 2017 in Zeist in samenwerking met PGGM weer een interessante kennisavond met het thema “Working Requirements”. Het programma is als volgt:

Programma:

17.30 uur: Ontvangst + Buffet
18.30 uur: Opening door dagvoorzitter & PGGM 
18.40 uur: Joaquin Zschuschen en Harm Snippe, PGGM: “Working requirements – praktijkvoorbeeld van een reis van change naar productie” 
19:25 uur: Henk Bos en Frank Hepkema, The Future Group: “Werkende software boven allesomvattende documentatie”   
20:10 uur: Pauze
20:25 uur: Johan Vink, InfoSupport: “Eilanden verbinden door bruggen te bouwen” 
21:10 uur: Afsluiting & borrel
22:00 uur: Einde kennisavond


Joaquin Zschuschen en Harm Snippe, PGGM: “Working requirements – praktijkvoorbeeld van een reis van change naar productie”

Joaquin Zschuschen (‘Software Architect’) en Harm Snippe (designer/informatieanalist) bij PGGM Pensioenbeheer zullen wat vertellen over hoe requirements blijven leven. In een complex pensioenlandschap waarbij voorzichtigheid van belang is, word je aan de hand van enkele praktijkvoorbeelden meegenomen in de ‘reis’ van een change naar productie.

 


Henk Bos en Frank Hepkema, The Future Group: Werkende software boven allesomvattende documentatie

Deze stelling uit het Agile Manifest heeft nogal een ommekeer gebracht in de aandacht voor documenteren in software ontwikkeltrajecten: Van leidende noodzaak bij waterval aanpak tot een ‘lastig’ obstakel bij agile/scrum aanpak.

Toch komt de vraag naar documentatie bij elk IT-project steeds weer terug. Er is dus een kennelijke behoefte, alleen waar komt die behoefte vandaan, wat is dan de noodzaak? Wat automatisch leidt tot de vervolgvraag: “Wat moet er worden gedocumenteerd”? En dan lopen we ook nog eens tegen het feit aan dat de documentatie moet ‘leven’.

Kortom, genoeg (gedocumenteerde) stof om hierop ‘levendig’ in te gaan van uit een theoriekader en voorbeelden uit de praktijk.

Download


Johan Vink, InfoSupport: Eilanden verbinden door bruggen te bouwen

In deze presentaties vertelt Johan Vink het verhaal van de introductie van Specification by Example binnen een bancaire instelling. Specification by Example is een aanpak waarbij teams en stakeholders samen de specificaties verduidelijken door concrete voorbeelden toe te voegen. Deze voorbeelden worden acceptatie testen die het ontwikkelproces van een sterke focus voorzien. Wanneer alle acceptatie testen slagen is de story “klaar”. De introductie van Specification by Example had op ons team een behoorlijke impact. Elke discipline werd geraakt en dwong ons om uit onze comfort zone te komen. Nu na een jaar na de start hebben we een set documentatie opgebouwd die we continue valideren tegen de geïmplementeerde software. Deze ” levende”documentatie stelt ons in staat om snel en met vertrouwen wijzigingen aan te brengen op ons systeem.

Johan is als principal consultant werkzaam bij Info Support. Johan heeft ruime kennis en ervaring op het gebied van agility, leiderschap, testen, informatie- en procesanalyse. Naast zijn rol als consultant heeft Johan binnen Info Support de rol competence leader software quality. Johan verzorgt regelmatig presentaties, workshops en trainingen. Zowel binnen als buiten Info Support.

Download


Bekijk de foto’s op onze Flickr pagina.

Gegevens

Datum:
8 februari 2017
Tijd:
17:30 - 22:00

Locatie

PGGM
Noordweg Noord 150
Zeist, 3704 JG Nederland
+ Google Maps