­
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

“Secure Development Lifecycle (SDLC)”

In operationele informatiesystemen worden soms serieuze securityproblemen gevonden. Het oplossen daarvan is vaak een kostbare zaak, is altijd een storende factor, en voor oplossingen moeten we dan vaak terug naar de tekentafel. Veel van die problemen zijn echter al te signaleren tijdens het ontwerpen of bij het bouwen van een applicatie of IT-systeem.

Spreker Erwin Kamminga:

Erwin Kamminga is Secure Development Consultant bij Achmea. Hij weet alles van de methode SDLC (Secure Development Lifecycle) en hij gaat jullie leren te gaan denken als een aanvaller. Je zet een hacker-pet op en denkt na over hoe je je eigen use cases kan misbruiken als je een cybercrimineel zou zijn. Vervolgens kun je daarvoor de nodige tegenmaatregelen ontwerpen. Naast de bekende BIV-classificatie introduceert hij begrippen als “Security Requirements”, “Abuse Cases” en “Threat modelling”.

Kortom, Erwin toont hiermee aan dat het niet alleen goedkoper en efficiënter is om je als Business Analist bezig te houden met security, maar dat het ook heel leuk kan zijn.

“Tweede presentatie”

Met betrekking tot de 2e presentatie moeten we jullie helaas nog even in spanning laten. Uiteraard zal het een praktisch verhaal zijn door een ervaren spreker. We zullen deze pagina bijwerken zodra er meer informatie gedeeld kan worden.

Programma:

17:30 ontvangst

18:00 buffet

19:00 welkom door Erik Roeten (directeur IT van de keten Schade & Inkomen Achmea)

19.15 start 1e presentatie

20:00 pauze

20:15 start 2e presentatie

21:00 afsluiting, borrel

ca 21:30 einde kennisavond

Praktische zaken:

De locatie ligt aan de zuidkant van Apeldoorn en is met zowel het OV als eigen vervoer goed te bereiken. Er is ook parkeergelegenheid (P3) beschikbaar.

Hoe kan ik de organisator bereiken als ik vragen heb?

Stuur je bericht naar info@requirementskenniscentrum.nl of neem via eventbrite contact op.