Kennisavond 17 mei 2017 bij Essent

Details
Date:

mei 17

Time:

05:30 pm - 10:00 pm

Click to Register: https://www.eventbrite.nl/e/registratie-kennisavond-17-mei-2017-bij-essent-33331656883
Organizer

Requirements Kenniscentrum

Website: https://www.eventbrite.nl/o/requirements-kenniscentrum-13373590382
Venue

Essent

Willemsplein 4, 5211 AK 's Hertogenbosch

's Hertogenbosch, NL, 5211 AK

Programma:


17.30 uur: Ontvangst + Buffet
18.30 uur: Opening door dagvoorzitter
18.35 uur: Welkom Essent & Intro Essent
18:50 uur: Peter van Steene, Senior Business Analist (Essent): Simply Deliver
19.35 uur: Garm Lucassen (Universiteit Utrecht): T.B.D.
20:20 uur: Pauze en zaalwissel
20:30 uur: Parallelsessies:  • Workshop 1: Essent: Hackathon

  • Workshop 2: Garm Lucassen (Universiteit Utrecht): T.B.D.

  • Workshop 3: René Romkes: User Story Mapping

  • Presentatie 4: Anne Jacobs & Bert Reitsma (CJIB): Programma Digitalisering


21:10 uur: Afsluiting & borrel
22:00 uur: Einde kennisavond
Simply Deliver door Essent


Samenwerken als 1 keten om de meeste waarde te leveren in zo kort mogelijke tijd, dat is het streven van de Simply Deliver way of working bij Essent. Essent is ruim zeven jaar geleden begonnen met de Agile manier van werken en heeft via Simply Deliver de schaling naar echte Business IT samenwerking gevonden.


Van Release Definition tot Solution Shaping en van Refinement to Delivery werken Business en IT samen om zo snel mogelijk werkende software op the leveren die voldoet aan de wensen van de klant en deze overtreft. Peter van Steene, Senior Business Analist bij Essent vertelt hoe we deze samenwerking tot stand hebben gebracht en wat we er dagelijks nog van leren.

Hackathon Essent:


Bezoek als klant de hackathon bij Essent en geef feedback op de ideeën/producten welke door multidisciplinaire teams (business én IT) binnen 24 uur worden gerealiseerd. De hackathon start om 12:00 woensdag, gaat door de gehéle nacht en eindigt om 12:00 uur donderdag. Als bezoeker van de kennissessie krijg je de kans om een stukje te ervaren en bij te dragen aan de producten die worden ontwikkeld tijdens deze hackathon. Doel van een hackathon is dat de deelnemers de vrijheid krijgen om zichzelf te ontwikkelen. Een hackathon is een uitgelezen moment om te experimenteren met nieuwe technieken, maar boven alles is een hackathon leuk!


Over Peter van Steene:


Kennisgebieden: Simply Deliver, Business Analysis, Verandermanagement, Huis-op-orde, coaching, lean, procesmanagement, Support cluster, batchverwerking,
metering, trading, asset development.
Recente projecten: Phase-out Accept e-mail, Multi-year discounts, SEPA Incentives, Multibranding, Red-Zones, Forward Flow, 100% meterstanden, NMM,
performance management
Geboortedatum: 20 mei 1980
Opleidingen: Technische Bedrijfskunde TU/e
Werkverleden: Essent IT Traineeship – PMO Technisch Projectmanagement, Business support IM Trading, Business Support IM PPBD. IM B2C Greenfield –
configuratiemanagement, Teamlead Performance management
Woonplaats: Eindhoven

Over Claartje van der Meer

Kennisgebieden: Online, MijnEssent en MijnED,MPR, E2E processen Contracting, Marketing en General Questions, Compliance, BI XM2 en Vaultage, Support
Recente projecten: One IT, E-card, WUS, EVM
Geboortedatum: 20-05-1980
Opleidingen: Grafisch ontwerp en Webdesign, PABO
MBTI: ESTP
Werkverleden: Scrum Master AOL, Essent B2C Vrije Markt Team, Front Office Support Center, Procesmanagement, Business Process Support BI en Reporting,
Business IT prioritization, Product Owner by Proxy
Woonplaats: Drunen


T.B.D. door Garm Lucassen


T.B.D.
Story Mapping door René Romkes:


Door middel van Story Mapping kunnen we beter inzichtelijk maken wat er minimaal gerealiseerd moet worden, ook wel de ‘walking skeleton’ genoemd. Het minimale product wordt duidelijk langs een horizontale as gelegd.


Langs de verticale as wordt de verfijning aangebracht. Hierdoor ontstaat een overzicht van wat er in de verschillende stappen gedaan moet worden. Door regelmatig te kijken naar de story map en deze aan te passen, behoud men overzicht.


Zeker bij grote projecten helpt story mapping om duidelijkheid te krijgen over het eerste MVP (Minum Viable Product) en de volgende producten. Tevens geeft het stakeholders inzicht in wat zij geleverd krijgen.


René neemt je in de sessie op enthousiaste wijze mee aan de hand van een concreet voorbeeld.
In drie iteraties leer je waar je op moet letten bij het maken van een story map, zodat je dit kunt toepassen op je eigen project.


Over René Romkes:


René is een agilist in hart en nieren. René studeerde informatica en heeft voor verschillende bedrijven gewerkt. In 2001 startte hij RTO (nu APMCC) en werkte als projectleider aan verschillende grote projecten. Vanaf 2004 schakelde hij over op het agile werken en werkte als Scrum Master voor diverse organisaties. In 2014 behaalde René het predicaat Agile Master en werd kort daarna voorzitter van Agile Holland. René is zeer gepassioneerd prediker van agility en helpt organisaties meer agile te worden.
Digitalisering bij CJIB door Bert Reitsma en Anne Jacobs


Het programma Digitalisering is in het leven geroepen om oplossingen neer te zetten, die ervoor zorgen dat de burger zo makkelijk mogelijk haar zaken kan regelen bij het CJIB. Het programma is als startup neergezet. Samen met een groep enthousiaste medewerkers is het programma inmiddels uitgegroeid tot een innovatiemachine van formaat. Het Digitaal Loket is het beste voorbeeld van het innovatieve programma. Via het Digitaal Loket kunnen burgers hun verkeersboetes en flitsfoto’s online inzien en daarbij meteen in beroep gaan of de boete betalen.  


Over Bert Reitsma: 


Bert Reitsma is programmamanager Digitalisering bij het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). In zijn rol is hij verantwoordelijk voor het innoveren van de processen van het CJIB. 


Over Anne Jacobs: 


Anne Jacobs is informatieanalist bij Quintor. De afgelopen drie jaar is zij ingezet bij het programma digitalisering van het CJIB. Zij houdt zich bezig met verschillende projecten binnen het programma en is o.a. verantwoordelijk voor het Agile voortraject. 
Veelgestelde vragen:


Wat zijn de vervoers-/parkeermogelijkheden voor het evenement?


Parkeren kan gratis bij Essent, maar je moet wel van te voren aangeven of je hier gebruik van wilt maken. 


Moet ik mijn ticket afgedrukt meenemen?


Neem uw ticket mee op papier of digitaal zodat we je aanwezigheid eenvoudig kunnen bijhouden.