Home

Laatste nieuws

RKC-bijeenkomsten in 2022

Op 9 november 2021 was er een fysieke Requirementskenniscentrum avond in een nieuw formaat. Deze keer een bijeenkomst volgens het “Open Space” format. “Open space” gaat uit van een flexibele agenda die samengesteld wordt door de deelnemers op de avond zelf. Dit resulteerde in een actieve en inspirerende avond die zeer goed werd beoordeeld door de deelnemers.
 
Uit onze evaluatie en feedback vanuit de deelnemers is gebleken dat dit formaat voor herhaling vatbaar is. Ook ontvingen wij het verzoek om ook onze ‘plenaire’ bijeenkomsten weer nieuwe leven in te blazen.

Op basis van deze signalen zijn we voor 2022 het volgende […]

Analyse Meetup 9 november 2021

Begin 2021 hebben wij vanuit het Requirements Kenniscentrum (RKC) de ambitie uitgesproken om dit jaar weer iets te organiseren. Helaas hebben wij nagenoeg geen reactie ontvangen op onze oproep voor onderwerpen, suggesties of ideeën. Mede door deze beperkte respons hebben wij als bestuur nog eens goed nagedacht over onze eigen motivatie en zaken waar wij ‘energie van krijgen’.

 

Onze conclusie is dat ‘grote evenementen’ waar voornamelijk ‘kennis gehaald’ kan worden niet heel erg aansluit bij onze eigen motivatoren. Zelf zijn wij als vakspecialisten vooral op zoek naar ‘kennisdelen’ en ‘intervisie’ met vakgenoten. Om hier meer invulling aan te geven willen wij […]

Ideeën voor komende periode en BA & Beyond 2021

Het is een tijd stil geweest rondom het Requirements Kenniscentrum (RKC). De laatste keer dat wij elkaar hebben gezien is alweer van voor Corona. We willen het dit jaar weer oppakken. Om te beginnen doen we dat via deze mail waarin we een aankondiging doen van het event van BA&Beyond 2021 en tevens een oproep aan ons allen.

BA & Beyond 2021 

BA&Beyond, een congres georganiseerd door en voor BA’s, en dat voor het vierde jaar op rij. Wat begon met een dag in Antwerpen in 2018, bestrijkt nu een hele week (15-19 maart 2021) waarbij 40 sprekers uit binnen- en buitenland […]

Aankondiging kennisavond 9 november bij Schiphol Group

In samenwerking met Schiphol Group organiseren we op 9 november 2017 in Schiphol weer een gratis kennisavond. Het thema van deze avond is “Making an impact”. Onder andere sprekers van KLM en Schiphol Group vertellen over hun aanpak en de veranderingen in hun organisatie. Daarnaast worden er presentaties gegeven over Design Thinking en Impact mapping. Bekijk het programma of schrijf je in.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief en ontvang een uitnodiging voor komende events: