05-10-2016 Kennisavond met Quintor & Devoteam

5 oktober 2016 || Kennisavond met Quintor & Devoteam

Programma:

Tijdens deze kennisavond zijn er drie sprekers. Inloop is vanaf 18:30, de avond start rond 19:00 uur en duurt tot iets na 21:00 uur. Daarna is gelegenheid om te netwerken/borrelen.


Lynda Girvan, Keynote spreker op het DREAMevent zal een interactieve sessie houden waarbij ze in zal gaan op de noodzaak voor Agile, en de issues die je tegenkomt bij het toepassen van Agile@Scale. Haar invalshoek voor de sessie is Organisational Agility, onderwerpen die daarbij aan de orde komen zijn bijvoorbeeld, de noodzaak voor Agile werken en de problemen die je tegenkomt als je Agile@Scale gaat toepassen. Lynda is een ervaren business analist en trainer die onder andere de training Agile Business Analyse heeft opgezet. Daarnaast is zij co-auteur van het boek Agile and Business Analysis dat dit najaar door de BCS zal worden gepubliceerd.

Joost Massaro & Jan Willem Omlo (Quintor): “Scrum in XS en XL formaat”
In de ideale scrum wereld heb je EEN team dat aan EEN project werkt. “Normal-sized Scrum”. Helaas is de werkelijkheid niet zo simpel. Wat als het project veel te groot is voor 1 team? Of heel klein, zodat meerdere projecten bij 1 team belanden? Hoe ga je dan om met bijvoorbeeld de backlog, de rol van PO, zelfsturendheid van het team? Tijdens deze interactieve sessie vertellen we aan de hand van twee praktijk cases hoe wij dit aanpakken en waar we tegenaan lopen.

David Bogaerts (Lean & Agile coach bij ING):
Hij zal reflecteren op de agile transformatie van de bank. Wat in 2010 begon als een scrum pilot bij enkele teams is 6 jaar later uitgemond in een toonaangevend voorbeeld van agile op schaal over de volle breedte van business & IT. David is vanaf het begin betrokken geweest bij deze transitie.