11-04-2017 Kennisavond bij Connect.frl en KNVI Noord

11 april 2017 || Kennisavond bij Connect.frl en KNVI Noord

Programma:

17.00 uur: Ontvangst + Buffet
18.00 uur: Dennis Geluk, DiVetro: “De beste documentatie voor elke situatie”
19:00 uur: Korte pauze
19:30 uur: Johan Vink, InfoSupport: “Eilanden verbinden door bruggen te bouwen” 
20:30 uur: Afsluiting & borrel
21:00 uur: Einde kennisavond


Dennis Geluk, DiVetro: “De beste documentatie voor elke situatie”

Kent u ze ook? De klassieke ‘functonele ontwerpen’ of ‘programma’s van eisen’? Lijvige documenten waarin alle mogelijke informatie door elkaar staat zodat niemand nog iets terug kan vinden? Dergelijke ‘documentatie’ is allesbehalve efficiënt. In deze presentatie staan we stil bij de mate van detail die nodig is voor verschillende soorten documentatie. Hierbij baseren we ons op Agile principes. We bespreken onder meer hoe we ‘just in time’ ‘just enough’ informatie kunnen toevoegen. Ideaal voor analisten en agilisten die efficiënter willen werken.

Dennis Geluk is senior informatie analist en partner bij DiVetro. Hij heeft meer dan 15 jaar IT ervaring en hij heeft bij diverse organisaties een spilfunctie vervuld bij het invoeren van Agile werken, het implementeren van UC2.0 en het verbeteren van requirements standaarden. Dennis werkt momenteel als business analist en coach op projecten waarbij apps ontwikkeld worden voor eerstelijnsmedewerkers bij de KLM en de NS.

Download


Johan Vink, InfoSupport: Eilanden verbinden door bruggen te bouwen

In deze presentaties vertelt Johan Vink het verhaal van de introductie van Specification by Example binnen een bancaire instelling. Specification by Example is een aanpak waarbij teams en stakeholders samen de specificaties verduidelijken door concrete voorbeelden toe te voegen. Deze voorbeelden worden acceptatie testen die het ontwikkelproces van een sterke focus voorzien. Wanneer alle acceptatie testen slagen is de story “klaar”. De introductie van Specification by Example had op ons team een behoorlijke impact. Elke discipline werd geraakt en dwong ons om uit onze comfort zone te komen. Nu na een jaar na de start hebben we een set documentatie opgebouwd die we continue valideren tegen de geïmplementeerde software. Deze ” levende”documentatie stelt ons in staat om snel en met vertrouwen wijzigingen aan te brengen op ons systeem.

Johan is als principal consultant werkzaam bij Info Support. Johan heeft ruime kennis en ervaring op het gebied van agility, leiderschap, testen, informatie- en procesanalyse. Naast zijn rol als consultant heeft Johan binnen Info Support de rol competence leader software quality. Johan verzorgt regelmatig presentaties, workshops en trainingen. Zowel binnen als buiten Info Support.

Download