25-04-2018 Kennisavond bij Content Strategy

25 april 2018 || Kennisavond bij Content Strategy

Programma:

17:30: Ontvangst met buffet
18:30: Opening
18:45: Advocaten tevreden over portaal Mijn Zaak Hoge Raad (Ton van Schie en Ingrid Bakker)
19:30: Pauze
19:45: Workshops Design Thinking (Walter de Bruin) 
21:00: Borrel
21:30: Einde kennisavond


Advocaten tevreden over portaal Mijn Zaak Hoge Raad

De Hoge Raad maakt digitaal procederen in cassatiezaken mogelijk. Daartoe is het project DiC@s gestart: Digitale toegang tot Cassatie. Nieuwe wetgeving en wensen van interne en externe gebruikers zijn vertaald naar oplossingen waarmee advocaten, burgers en bedrijven hun zaak bij de Hoge Raad kunnen volgen en stukken kunnen indienen en ontvangen. Het portaal dat daarvoor ontwikkeld is, heet Mijn Zaak Hoge Raad en is sinds maart 2017 in gebruik voor civiele vorderingszaken. Na de eerste ervaringen wordt het portaal doorontwikkeld om ook in andere zaaksoorten digitaal procederen mogelijk te maken. In de presentatie deelt de Hoge Raad zijn aanpak en succesfactoren om te ontwikkelen naar een organisatie waarin digitaal met procespartijen gecommuniceerd wordt ter vervanging van de traditionele kanalen.

Ton van Schie

Ton van Schie is als IT-manager verantwoordelijk voor de digitale component binnen de bedrijfsvoering van de Hoge Raad. In zijn visie gaat IT vooral over mensen. IT-ers behoeven niet tot gedragswetenschappers te verworden, maar in zijn visie is het belangrijk om vanuit het besef te werken dat met de inzet van IT het werk van mensen aangenamer gemaakt kan worden. Natuurlijk gaat het in het IT-vak primair over bits en de bytes maar uiteindelijk gaat het om de vraag wat de gevolgen zijn van het inzetten van IT voor het werk van mensen.

 

 

Ingrid Bakker

Ingrid is Senior adviseur informatiemanagement bij Content Strategy. Ingrid heeft ervaring in complexe projectomgevingen en brengt partijen in het primaire proces , ICT en beheer op één lijn. Ingrid is als Business Consultant in het project Digitale Toegang tot Cassatie verantwoordelijk voor het ontwerpen en implementeren van een webportaal en werkprocessen voor digitaal procederen.

 


Workshops Design Thinking

Tijdens onze vorige kennisavond heeft Walter de Bruin een presentatie gegeven over Design Thinking. In deze sessie zullen een aantal methoden van Design Thinking de revue passeren in de vorm van een workshop. We gaan twee workshops organiseren waarbij iedere deelnemer de mogelijkheid krijgt om beide sessies te volgen. Tussendoor vindt een wisseling van workshop plaats. Deze workshops zijn deels in het Engels.

Walter de Bruin

Walter de Bruijn is een voormalig tech start-up ondernemer en early-stage investeerder met een voorliefde voor agile werken en design thinking. De lessen van snel groeiende omgevingen, werken vanuit een agile mindset en de gedrevenheid van een start-up cultuur deelt hij vanuit zijn bedrijf JumpForward met opdrachtgevers als KLM, Mini en ING.

Organisaties ‘anders leren kijken’ staat hierin centraal: de zoektocht naar nieuwe, soms radicale, ideeën binnen de context van een business model. 

Download: Workshop Design Thinking

Mede mogelijk gemaakt door: