18-09-2018 Kennisavond bij Bol.com

18 september 2018 || Kennisavond bij Bol.com

Programma:

17:30: Ontvangst met buffet
18:30: Opening
18:45: To the point (Arien Mol, bol.com)
19:45: Pauze
20:00: Iedereen op een lijn (Geertje Appel, Le Blanc Academy)
21:00: Borrel
21:30: Einde kennisavond


Benodigdheden:

De sessie van Arien Mol is interactief en bevat een aantal oefeningen. Neem een goede stift en een (stevig) schrijfblok mee zodat je mee kan doen met de oefeningen.


To the point (Arien Mol)

In 45 minuten laten we je in sneltreinvaart ervaren hoe (zakelijk) tekenen het verschil voor jou kan maken.
 
Een beeld zegt meer dan duizend woorden.
Beeld roept gevoel op en activeert je geheugen.
Met beeld kom je tot de kern.
 
Kortom, tekenen helpt jou en je omgeving om te:
– Begrijpen
– Onthouden
– Communiceren
– Inspireren

Tijdens deze introductie-workshop gaan we aan de slag met stift en papier, en maak jij jouw visuele start.

Arien Mol

Met een achtergrond in technische wiskunde en econometrie en een liefde voor puzzelen startte ik mijn carrière. Het raakvlak waar business en IT elkaar ontmoeten daar ben ik op mijn best. Ik ontdekte 2,5 jaar geleden tekenen als krachtige tool in een zakelijke omgeving. Complexe concepten begrijpen, scherp krijgen en uitleggen door middel van simpele plaatjes is hoe ik tekeningen inzet in mijn dagelijks werk. Met beeld kom ik tot de kern en blijf ik bij de kern. Het is een effectieve manier van werken die analyse en creativiteit verenigt.

 


Hoe krijg je iedereen op een lijn (Geertje Appel)

In grote (langjarige) programma’s lopen diverse stakeholders tegen problemen aan omdat het programma groot en daardoor vaak ongrijpbaar is. Voor het management en de business stakeholders geldt dat ze moeilijk kunnen bepalen of ze op de juiste weg zijn, of de voortgang voldoende is en wat ze als eerste moeten oppakken. Voor de (ontwikkel)teams geldt dat het prioriteren van de backlog lastig is omdat er een groot gat zit tussen sprints van twee weken en iets dat over anderhalf jaar af moet zijn. Door te werken met doelen, zowel voor de korte, de middellange en de lange termijn kun je beide groepen helpen om grip op hun werk te krijgen. Hierbij kunnen visuele technieken erg effectief zijn, in deze presentatie laat zij zien hoe zij visualisaties gebruikt om zowel de business stakeholders als de teams te helpen.

Geertje Appel


Geertje is een ervaren business analist, trainer en coach. Op dit moment werkt zij als business analist bij IVO Rechtspraak en is daar onder andere betrokken bij het digitaliseringsprogramma. Geertje is ervan overtuigd dat elke omgeving vraagt om een eigen aanpak, hierbij put zij uit zowel haar uitgebreide kennis aan business analyse technieken als uit haar ervaring bij diverse organisaties. Een van haar passies is visueel werken, zij is ervan overtuigd dat je daarmee veel bereikt op het gebied van stakeholder betrokkenheid.