Over ons

Visie

We zien dat ons vakgebied dreigt onder te sneeuwen in een “niet denken maar doen mentaliteit”. We zijn ervan overtuigd dat de juiste aandacht voor analyse een essentiële succesfactor is voor het leveren van business waarde. Daarom willen we ons inzetten om ons vakgebied verder te ontwikkelen en stevig neer te zetten als onlosmakelijk onderdeel van elke ontwikkelcyclus.

We zijn een onafhankelijke community zonder winstoogmerk. Gedreven door professionals voor professionals.

Doelgroep

We richten ons op iedereen die zich professioneel bezighoudt of wil bezighouden met analyse en zich wil blijven ontwikkelen in ons vakgebied. Vanaf het identificeren van de business behoefte tot en met de validatie van de geleverde business waarde.

Bestuur

Het Requirements Kenniscentrum wordt geleid door:
 

Dennis Geluk is een senior analist en partner van DiVetro. Hij heeft meer dan 25 jaar IT-ervaring. Dennis heeft een zeer brede kennis en ervaring in het analysevak en spreekt regelmatig op conferenties of kennisavonden. Hij heeft bij verschillende organisaties een spilfunctie vervuld bij het implementeren van agile werken en het verbeteren van requirements processen. Momenteel is Dennis vooral bezig bij diverse organisaties met het professionaliseren van voortbrengingsprocessen, requirements en analyse. Naast het werk houdt Dennis van lekker eten, thee, vliegeren, schaken en uiteraard zijn gezin.

Johan Vink is onafhankelijk Agile consultant. De missie van Johan is om mensen en organisaties te helpen succesvol te zijn in het wendbaar maken van denken en doen. Johan is een consultant met ruime kennis en ervaring op het gebied van agile software ontwikkeling, leiderschap, testen, informatie- en procesanalyse. Als consultant ligt zijn toegevoegde waarde in de combinatie van coachend leiderschap en zijn uitgebreide ervaring met agile software ontwikkeling. Johan verzorgt regelmatig presentaties, workshops en trainingen op het gebied van Agile practices. Hij is gecertificeerd als Scrum Master en Product Owner bij de Scrum Alliance. Daarnaast is hij gecertificeerd LeSS practitioner. Johan gaat graag uit eten met zijn vrouw en combineert hij regelmatige zijn passie voor duiken en het maken van (verre) reizen.

Richard Hilekes is een senior analist van DiVetro. Hij heeft ruime ervaring in het vakgebied op gebied van informatie en business analyse, agile software ontwikkeling, informatiemanagement en aanbestedingen. Richard houdt van de interactie tussen business en techniek in zijn werk en is altijd op zoek naar praktische oplossingen. Richard verzorgt trainingen op gebied van agile informatie analyse en lezingen op events over zijn praktijkervaringen bij klanten. Deze interesse en interactie vindt hij ook bij het Requirements Kenniscentrum, waar hij een bijdrage gaat leveren aan het actief delen van kennis en het organiseren van evenementen om de interactie rondom het vakgebied analyse in stand te houden. Naast het werk houdt Richard van lekker eten en drinken, leuke dingen doen met het gezin en voetbal.

Jan-Willem de Kok werkt op dit moment als Agile informatie analist bij Quintor. Zijn drijfveer is om in zijn rol de wensen en eisen van de business naar boven te halen en optimaal in te vullen, maar tegelijk de haalbaarheid van de implementatie en de toekomstige onderhoudbaarheid en flexibiliteit in het oog te houden – bij voorkeur doet hij dit in direct contact met de business en ontwikkelteams. Via een afstudeerstage in 2006 is Jan-Willem het analyse & ontwerp vakgebied ingerold en zich heeft zich sinds dat moment ontwikkeld tot een ervaren analist. Daarbij is hij actief geweest in een breed spectrum: van functioneel ontwerp tot business architectuur, zowel uitvoerend als adviserend. In combinatie met deze rol vindt Jan-Willem het een uitdaging om teams en projecten goed te laten functioneren in de Agile omgeving en is hij gecertificeerd Scrum Master en Product Owner. Naast het gezin en het werk, wordt er geregeld een avondje gewerkt aan modelbouw creaties.