Visie

 

We zien dat ons vakgebied dreigt onder te sneeuwen in een “niet denken maar doen mentaliteit”. We zijn ervan overtuigd dat de juiste aandacht voor analyse een essentiële succesfactor is voor het leveren van business waarde. Daarom willen we ons inzetten om ons vakgebied verder te ontwikkelen en stevig neer te zetten als onlosmakelijk onderdeel van elke ontwikkelcyclus.

We zijn een onafhankelijke community zonder winstoogmerk. Gedreven door professionals voor professionals.

Doelgroep

We richten ons op iedereen die zich professioneel bezighoudt of wil bezighouden met analyse en zich wil blijven ontwikkelen in ons vakgebied. Vanaf het identificeren van de business behoefte tot en met de validatie van de geleverde business waarde.

 
 
 

Bestuur

 

Het Requirements Kenniscentrum wordt geleid door:

 

Bram Walet werkt als Agile informatie analist bij Quintor, sinds 2007 is hij actief in de ICT. Bram heeft zich altijd bezig gehouden met het vertalen van business wensen in haalbare ICT oplossingen, in diverse rollen, waaronder Scrum Master en Product Owner. Bram heeft een bijdrage geleverd aan de Agile analyse werkwijze van Quintor. In 2015 heeft hij het initiatief genomen om het stokje van voormalig oprichtster Nicole de Swart over te nemen. Naast het vak van informatie analist is Bram ook altijd geïnteresseerd geweest in de techniek. Buiten het werk om houdt Bram van reizen, fotografie en Lego.

Robert Tinga is bijna 15 jaar werkzaam binnen de IT. Robert is primair verantwoordelijk voor de werving van nieuw talent, maar daarnaast o.a. veel betrokken bij de organisatie van events voor kennisdeling. Vanuit de interesse voor het Informatie Analyse vakgebied en het feit dat het organiseren van dit soort kennisavonden ontzettend leuk is om te doen is Robert aangehaakt. Binnen het bestuur is Robert dan met name ook bezig met organisatorische punten en de sponsoring van de kennisavonden. Robert zijn grote hobby naast zijn werk en gezin is basketbal.

Dennis Geluk is een senior informatie-analist en partner van DiVetro. Hij heeft meer dan 15 jaar IT-ervaring. Dennis heeft een zeer brede kennis en ervaring in het analysevak en spreekt regelmatig op conferenties of kennisavonden. Hij heeft bij verschillende organisaties een spilfunctie vervuld bij het implementeren van Agile werken en het verbeteren van requirements standaarden. Momenteel is Dennis coach en business analist bij de KLM en helpt hij diverse organisaties met vragen rond professionalisering. Naast het werk houdt Dennis van lekker eten, vliegeren, schaken en uiteraard zijn gezin.

Johan Vink is onafhankelijk Agile consultant. De missie van Johan is om mensen en organisaties te helpen succesvol te zijn in het wendbaar maken van denken en doen. Johan is een consultant met ruime kennis en ervaring op het gebied van agile software ontwikkeling, leiderschap, testen, informatie- en procesanalyse. Als consultant ligt zijn toegevoegde waarde in de combinatie van coachend leiderschap en zijn uitgebreide ervaring met agile software ontwikkeling. Johan verzorgt regelmatig presentaties, workshops en trainingen op het gebied van Agile practices. Hij is gecertificeerd als Scrum Master en Product Owner bij de Scrum Alliance. Daarnaast is hij gecertificeerd LeSS practitioner. Johan gaat graag uit eten met zijn vrouw en combineert hij regelmatige zijn passie voor duiken en het maken van (verre) reizen.

Richard Hilekes is een senior analist van DiVetro. Hij heeft ruime ervaring in het vakgebied op gebied van informatie en business analyse, agile software ontwikkeling, informatiemanagement en aanbestedingen. Richard houdt van de interactie tussen business en techniek in zijn werk en is altijd op zoek naar praktische oplossingen. Richard verzorgt trainingen op gebied van agile informatie analyse en lezingen op events over zijn praktijkervaringen bij klanten. Deze interesse en interactie vindt hij ook bij het Requirements Kenniscentrum, waar hij een bijdrage gaat leveren aan het actief delen van kennis en het organiseren van evenementen om de interactie rondom het vakgebied analyse in stand te houden. Naast het werk houdt Richard van lekker eten en drinken, leuke dingen doen met het gezin en voetbal.